BIZTONSÁG
___________________________

A kapcsolat típusát kijelző webböngészők a honlapunkat "nem biztonságos"-ként jelölik. Ez valahol a címsorban látható, pl.:

Ez azért van, mert nem kértünk SSL-tanúsítványt és "biztonságos" https-kiszolgálási protokollt. A weboldalaink használatakor ugyanis nincs olyan adatlekérés vagy adatátvitel amely a honlapunkat megtekintő felhasználó érzékeny adatait érintené: nem kérünk nevet, címet, e-mail címet, telefonszámot, jelszót, bankkártyaadatot, tartózkodási helyet stb., és nem gyűjtünk egyéb olyan adatokat amelyekkel a felhasználó azonosítható. Ezeket a honlapunkon önként sem lehet megadni. Mivel ilyen adatok nincsenek úton, nincs feltétlenül szükség ún. "biztonságos" - titkosított típusú - adatátvitelre. Napjainkban még sok honlap működik így, többek között egyelőre ez is.

  Fentiek ellenére a nem titkosított kapcsolat - csak ha rosszindulatú harmadik fél kifejezetten keresi és megtalálja a kapcsolatot - bizonyos kockázattal járhat. Erre nagyon csekély esély van, de mégiscsak lehet. Ennek ismeretében a felhasználó eldöntheti, hogy így használja-e, vagy inkább nem használja a honlapunkat.

 A webmail-kapcsolat (elektromos levelezés /e-mail/) részünkről titkosított, biztonságos csatorna használatával történik, az e-mailokhoz harmadik fél nem férhet hozzá.

[Ismertető dátuma: 2023. 04. 16.]