Technikai információk

Keresés a honlapon

Mivel a honlapunk "családok" menüje nagy mennyiségű menüpontot tartalmaz, ide egy keresőt is beépítettünk.
De az egyes webböngészők is jó kereső funkciókkal ellátottak, esetleg érdemes ezt használni.
- Például: a  Ctrl+F  billentyűkombinációra a legtöbb böngészőben kis keresőablak-sáv bukkan fel, amelyből az éppen látható oldalon szavakra és szótöredékekre kereshetünk.
Androidos, IOS-os "tapogatós" képernyőn esetleg az operációs rendszer által kiadott  ...  (vagy hasonló) -menüpontról is találunk keresőfunkciót.

"Nagyító ablak" kezelése

A sarkában "nagyítás" piktogramot tartalmazó kis képekre kattintva nagy méretű képek bukkannak fel. A könnyebb kezelés érdekében, ha a felbukkanó ablakban lévő "nagy" képre kattintunk, a keret bezáródik. Több képet tartalmazó ablak esetében bármelyik képre kattinthatunk a bezáráshoz.

- Például:Ajánlott hardver és szoftver

Lapunk optimális használatához számítógépes monitort, laptopot vagy tabletet ajánlunk. Mobiltelefon használata esetén a kis képernyőméret miatt kevéssé optimális a használhatóság*.

           

Az ajánlott böngészők:

                    

Természetesen, az ajánlott böngészőkön túl más modern böngészőprogrammal is használható a weblap. IOS-Safari esetén a tesztelések során egyes mobilkészülékeken előfordult, hogy a kis képernyőméret esetén a felső menüsor helyett megjelenő szendvicsmenü (hamburgermenü) sajnos nem működött.
A weblapot Windows, Android, IOS és Linux operációs rendszereken futtatva teszteltük.

*Megj.: Ez egy oktató-tanuló anyag. Szükséges, hogy a sok adat között gyorsan és áttekinthetően lehesen keresni és váltani, ezért állandóan jelen lévő többszintű menüt alkalmazunk. Mobiltelefon kis képernyőjére ezt a módszert kihívás optimálisan megoldani. Köszönjük a felhasználók megértését!